Gemma Clofent

Sota el pont
Del 18 de juny al 31 d’agost del 2010.

Gemma Clofent baixa al territori inhòspit de sota els ponts per prosseguir la seva recerca dels espais límit, dels llocs al marge, d’aquells paratges del no-res que sempre tenim a prop però que encara no reconeixem: són massa prossaics, massa desarrelats perquè els considerem paisatge. Aquesta és la clau: l’artista identifica escenaris que potser en el futur, per mitjà d’aquesta anticipació, esdevindran per a tots escenes acceptables, molt més tranquil·litzadores i amables. En altres termes, l’artista avança ara i aquí els paisatges que vindran.

Gran part de la producció de Clofent es pot interpretar com una anàlisi visual de l’extranyesa, una il·lustració de la cara menys visible i menys comprensible, una representació del que no volem veure perquè, segons els cànons, no és bonic ni agradable. A les seves fotografies, les terres de ningú són metàfora d’una certa hipocresia de la mirada que ens recorda que la lletjor i l’encant es toquen, que el brogit despersonalitzat és contigu a un silenci inquietant i que la bardissa és l’altra cara del jardí.

Aquesta entrada es va publicar en 2009-2010, Exposicions. Bookmark el permalink.Tant els comentaris com els trackbacks estàn tancats.