Mariona Moncunill

Institut d’Estadística Alternativa de Valls
Del 5 d’octubre al 2 de desembre del 2007

L’Institut d’Estadística Alternativa de Valls es constitueix amb l’objectiu de posar en relació la creació contemporània i l’estadística mitjançant l’elaboració d’estudis estadístics poètics a partir de les dades generades gràcies a les enquestes que la Mariona Moncunill i el seu equip han estat realitzant pels carrers de Valls.

La simulació de creació d’aquest institut planteja unes regles del joc que no abandonen el to entremaliat amb el qual l’artista cerca desconcertar el públic. Per a l’ocasió, la Capella de Sant Roc ha estat condicionada com a sala de conferències a punt per acollir una trentena d’assistents a la presentació pública del primer projecte del nou organisme, amb motiu de la qual s’ha portat a terme una estratègia de creació d’expectativa mitjançant la distribució de pòsters per la ciutat a més a més d’algun anunci a la premsa local.

L’aparent seriositat i cientificitat amb què es tracten tots els assumptes subjectes a anàlisi plantegen un qüestionament dels mètodes i la fiabilitat de la ciència estadística en general.

Aquesta entrada es va publicar en 2007-2008, Exposicions. Bookmark el permalink.Tant els comentaris com els trackbacks estàn tancats.