Angela, Angela, Angela! / Full de Sala

Angela, Angela, Angela! Dona, negra i marxista.
David Minguillón

David Minguillón és un pintor figuratiu, especialment hàbil en el difícil gènere del retrat. Sempre busca el repte: grans formats, retrats de grup o personatges enigmàtics. En aquesta ocasió ha pintat directament al mur absidal de la Capella de Sant Roc la icona d’una àngela revoltada: Angela Davis, activista afroamericana. Serà una obra efímera en el temps de representació a la sala, però sabem que ja és eterna en la memòria de la nostra cultura.

A les pintures d’un espai sagrat la figura femenina sol acompanyar narracions sobre la Verge o la Mare de Déu. Fora d’aquesta tradició, ara cedim l’espai privilegiat de l’arquitectura religiosa a una dona negra i marxista, una lluitadora pels drets dels oprimits. El seu retrat omple l’espai de clamor i estètica pop. El títol del projecte repeteix el nom d’Angela, com els tres cops de puny de la revolta que va protagonitzar a partir del 1970 quan va ser empresonada com a sospitosa d’un atemptat.

Text complet aquí.

Aquesta entrada es va publicar en Blog. Bookmark el permalink.Tant els comentaris com els trackbacks estàn tancats.