Anna Dot

Exercicis d’equilibri per a un niu
Anna Dot

Inauguració: 14 de febrer 2015, 18h (amb performance d’Anna Dot)
14 de febrer – 26 d’abril 2015
Dins el cicle “Dèria”, comissariat per Marina Vives Cabré

“Fa sis primaveres que la mateixa parella de tudons intenten -sense èxit- construir un niu sobre els cables elèctrics que surten de la façana de casa de la meva àvia. La Matilda, la veïna del davant, diu que ho veu des de la finestra de casa seva. A més, una sèrie de brocs d’alzina van apareixent davant de la porta principal de casa l’àvia. La meva àvia recull els brocs i els guarda per cremar-los a l’hivern. Els tudons encara no han aconseguit fer cap niu.

La Matilda i la meva àvia em van explicar tots els detalls d’aquests fets. La conversa va ser gravada, transcrita i analitzada mitjançant el programa informàtic de codificació de dades hyperRESEARCH. De la codificació de la conversa se’n van generar una sèrie de mapes conceptuals. No es descarta la possibilitat que algun d’ells contingui les instruccions per a la construcció exitosa d’un niu per als tudons.” (http://annadot.net/exercicis-dequilibri-per-a-un-niu/)

A partir d’aquests fets i aquest procés, Anna Dot (Torelló, 1991) s’apropia d’una dèria aliena que esdevé pròpia: per què els tudons intenten construir cada any el niu al mateix lloc? I per què no ho aconsegueixen? Amb aquest projecte, Anna Dot porta a sala dues fonts d’inspiració constants en el seu treball: el tractament del text i el seu context més geogràfic més proper. Sense anar més lluny, el cove que acompanya els brocs és un cistell típic de Torelló.

El cable, els branquillons (reals) dels nius fallits, la investigació hipertextual, l’anàlisi qualitatiu i els resultats (alguns dels possibles) de la combinatòria de les diverses codificacions formen part de “Exercicis d’equilibri per a un niu” a la Capella de Sant Roc, com a parts indissociables d’una mateixa història. Amb aquests elements, i mitjançant una d’aproximació per assaig-error Anna Dot es proposa seguir els passos enderiats dels tudons, des d’un procés intel·lectualitzat (a través del text codificat) i descodificat gràficament en la recerca d’una guia. I tot per a mateix destí: aconseguir un niu d’equilibri improbable.

Aquesta entrada es va publicar en 2015-2016, Blog, Exposicions. Bookmark el permalink.Tant els comentaris com els trackbacks estàn tancats.